pse të udhëtosh me biçikletë të palosshme|EWIG

Marrja e një biçiklete në pushime mund të jetë një çështje e shtrenjtë dhe frustruese, por udhëtimi me njëbiçikletë e palosshmedo të anashkalojë pjesën më të madhe të telasheve dhe kostove.Por nëse dëshironi të korrni përfitimet e një biçiklete si një mënyrë transporti - duke ju mundësuar të lëvizni shpejt dhe me çmim të lirë në cilindo qytet apo qytet ku keni udhëtuar - një biçikletë e palosshme paraqet një mënyrë të shkëlqyer dhe pa probleme për ta bërë këtë.Kur udhëtoni brenda vendit me tren, një biçikletë e palosshme mund të mos ju kursejë kosto shtesë, por e bën atë një çështje më të thjeshtë dhe pa stres.

Jashtëzakonisht komode me një biçikletë të palosshme kur udhëtoni.

Nëse shkoni të udhëtoni me një biçikletë të palosshme osebiçikletë elektrike e palosshme, Ai hap horizonte të reja për pushuesit, pasi ofron mundësi që biçikletat e mëdha nuk i bëjnë. për shembull kur hipin në autobus ose tren, këto biçikleta "të vogla" shpalosin potencialin e tyre të plotë.Biçikletat e palosshme janë mjeshtër të fleksibilitetit dhe bëhet fjalë për rehati.Ajo që është standarde në jetën e përditshme funksionon edhe në pushime.Me një biçikletë të palosshme, nuk ka vetëm një mënyrë udhëtimi.

Avantazhet e udhëtimit me biçikletë të palosshme

Merrni biçikletën tuaj të palosshme në autobus ose tren. Pra, tashmë ka disa arsye të shkëlqyera për të udhëtuar me biçikletë.Por kur merrni parasysh se çfarë ofron një biçikletë që paloset në krye të kësaj, është shumë për të kaluar.

1. Siguria

ju gjithmonë mund të ruani një biçikletë brenda natës brenda dhomës së hotelit ose hotelit tuaj.Ky është një përfitim i madh, sepse, veçanërisht në një qytet të panjohur, mund të mos dëshironi ta lini biçikletën tuaj të mbyllur jashtë brenda natës.Sigurisht që ta futësh brenda nuk do të thotë se është dëshmi e vjedhjes, por të paktën dikush duhet të hyjë në dhomën tuaj për ta marrë atë.

2. Udhëtim i përshtatshëm

Është e lehtë të lëvizësh me biçikletë, por është e lehtë të lëvizësh me një biçikletë të palosshme.A keni ndonjë udhëtim me tren/autobus ndërqytetës në itinerar?Shpesh, një biçikletë e palosshme mund të vijë me ju, pa kërkuar ndonjë tarifë ose planifikim shtesë. Mund të eksploroni më shumë vende më lehtë me një biçikletë të palosshme.Ndoshta gjatë turneut ju vendosni që dëshironi të merrni një fluturim buxhetor në një vend fqinj ose ishull aty pranë.Me një biçikletë të palosshme, mund ta paketoni dhe të fluturoni relativisht pa probleme.Ju gjithashtu mund ta ruani biçikletën në dhomën e bagazhit të hotelit tuaj dhe të bëni një udhëtim anësor pa biçikletën tuaj.Nëse bëni një turne me një biçikletë me madhësi të plotë, një udhëtim anësor mund të jetë i kushtueshëm ose i pamundur.

3. Nuk duhet të shqetësoheni aq shumë për të bllokuar

Nëse biçikleta juaj e palosshme dështon në mënyrë katastrofike dhe nuk mund ta ngasësh, mund të kthehesh në vendin ku dëshiron të shkosh.Ju mund të transportoni një biçikletë të palosshme edhe në makinat më të vogla.Ky shpesh nuk është një opsion me një biçikletë me madhësi të plotë.

4. Biçikletat e palosshme mund të performojnë po aq mirë sa biçikletat me madhësi të plotë

Ju mund të supozoni se rrotat e vogla do t'ju ngadalësojnë.Në të vërtetë nuk është kështu.Një biçikletë e palosshme cilësore që është projektuar për turne mund të jetë po aq e shpejtë dhe efikase sa një biçikletë turne me madhësi të plotë. Ka disa arsye për këtë.Së pari, rrotat më të vogla janë dukshëm më të lehta.Kjo do të thotë se ata kanë më pak masë rrotulluese.Ata rrotullohen më shpejt dhe me më pak përpjekje.Tonaprodhuesit e biçikletaverregulloni gjithashtu marshin për të kompensuar rrotat më të vogla.Nuk duhet të punoni më shumë për të ngarë një biçikletë të palosshme me rrota të vogla.

Të këqijat e udhëtimit me biçikletë të palosshme

1. Disa komponentë konsumohen më shpejt

Rripat, gomat dhe qendrat nuk do të zgjasin aq gjatë në një biçikletë të palosshme.Arsyeja është se rrotat duhet të bëjnë më shumë rrotullime për të kaluar të njëjtën distancë si një biçikletë me madhësi të plotë.Për shkak të kësaj, ato konsumohen dhe duhet të zëvendësohen më shpesh.Për shembull, ju mund të merrni vetëm 5000 milje nga një buzë e palosshme e biçikletës 16 inç.Një buzë turne 700c mund të zgjasë 15,000 milje.Kjo shton kostot e mirëmbajtjes.

2. Biçikletat e palosshme nuk mund të mbajnë aq peshë

Mentesha dhe shtylla e gjatë e sediljes dhe shtylla e timonit krijojnë pika të dobëta.Biçikletat e palosshme kanë një kapacitet mbajtës më të ulët se biçikletat me kornizë diamanti.Shumica e biçikletave të palosshme mund të tërheqin me siguri rreth 110 kilogramë ose rreth 240 paund.Kjo përfshin kalorësin dhe bagazhin.Nëse jeni një person më i madh ose ju pëlqen të udhëtoni plotësisht i ngarkuar, kjo nuk mjafton.Për krahasim, një biçikletë turistike e mirë me madhësi të plotë mund të përballojë lehtësisht 300 paund.Disa mund të mbajnë shumë më tepër.

3. Biçikletat e palosshme kanë më pak marshe

Shumë biçikleta të palosshme kanë vetëm 6-8 marshe.Shumica kanë vetëm një zinxhir të vetëm.Për të krahasuar, biçikletat turistike me madhësi të plotë zakonisht kanë 24-30 marshe.Me më pak ingranazhe, është më e vështirë të qëndroni në kadencën tuaj optimale.Pedalimi juaj ndonjëherë mund të bëhet joefikas.Ekziston gjithashtu një hap më i madh midis ingranazheve.Kur zhvendoseni, kadenca juaj ndërpritet më shumë.Kjo mund të zvogëlojë shpejtësinë dhe efikasitetin.Jo të gjitha biçikletat e palosshme kanë më pak ingranazhe.

Me një fjalë, nëse planifikoni ndonjë udhëtim këtë verë, duhet të mendoni seriozisht të merrni me vete një biçikletë.Pavarësisht se ku jeni drejtuar, një biçikletë mund të jetë një pasuri e vlefshme, pavarësisht nëse jeni në mes të askundit ose në një qendër të lulëzuar të qytetit.

mësoni më shumë rreth produkteve Ewig

Lexoni më shumë lajme


Koha e postimit: Prill-01-2022