колку чини велосипед на склопување|EWIG

Велосипедите се дизајнирани да обезбедат удобно патување.Еден од многуте видови на велосипеди е велосипедот на преклопување.Велосипедите на преклопување се дизајнирани да бидат компактни, преносливи и да одземаат помалку простор.Велосипед на преклопување во Кинастана стандардизиран начин на транспорт за луѓето кои живеат во непространи домаќинства.

Постојат неколку избори на преклопни велосипеди достапни денес.Покрај тоа, велосипедите за преклопување на влезното ниво може да започнат од 200 долари, додека просечните може да се движат помеѓу 200 и 800 долари.Велосипедиите што се преклопуваат може дури и да одат повисоко од 1500 долари, давајќи ви одличен квалитет и карактеристики што ќе ви бидат потребни за добро возење.

Денешниот пазар на преклопни велосипеди е очигледно голем.Многу брендови – стари и нови – се натпреваруваат за да обезбедат вид на велосипед кој најдобро одговара на велосипедистот.Во преклопните велосипеди и велосипедите воопшто, брендот е една работа.Колку повеќе брендот бил на пазарот, толку е поголема веројатноста да биде првата опција за купување, особено за оние кои претпочитаат квалитет пред цена.

Компоненти за велосипеди кои одлучуваат за цената на преклопен велосипед

Повеќето велосипедисти имаат тенденција да се прашуваат дали да одат по прифатлив или висококвалитетен велосипед.Тие прашуваат дали да платат повеќе од 1000 долари за нов велосипед на преклопување кога можат да го добијат за нешто повеќе од 200 долари.Сепак, компонентите што се користат за создавање на преклоплив велосипед прават значителна разлика.Овие компоненти вклучуваат:

1. Материјал за рамка

2. Тип на гума

3. Седло

4. Систем на сопирачки, менувања на брзини, погонски склоп и преклопни зглобови

карбонски влакна и алуминиумска рамка

Рамката на преклопен велосипед се смета за најскапиот дел, припишувајќи приближно 15% од вкупната цена на велосипедот.Исто така наречена душата на велосипедот, рамката целосно ги држи додатоците и компонентите.Тоа е исто така главниот фактор кога се разговара за брзината, удобноста и безбедноста на велосипедот. Материјалот на рамката исто така игра суштинска улога во одредувањето на тежината на велосипедот што се преклопува.

Нашите EWIG преклопни модели се направени од рамка од јаглеродни влакна и рамка од алуминиум.

Алуминиумските рамки се поотпорни на 'рѓа и корозија бидејќи содржат алуминиум оксид.Алуминиумскиот материјал ги надминува велосипедите со челична рамка поради нивната полесна карактеристика, овозможувајќи ви да патувате подолги растојанија со помала исцрпеност.Сепак, алуминиумските рамки се поскапи од челичните рамки.

Рамките од јаглеродни влакна се на крајот резервирани за велосипеди на преклопување од највисоко ниво.Го нуди најцврстиот, најгустиот и најлесниот материјал, што значи дека бара највисока цена на листата.Вреди да се спомене дека како што велосипедите на преклоп стануваат полесни, толку поскапи стануваат.Тоа е затоа што велосипедот EWIGпроизводители во Кинакористете висококвалитетни и лесни материјали за рамка, што ги прави попреносливи и поудобни за употреба.

Тоа што е лесна е фактор плус за велосипедот што се преклопува бидејќи може да се носи откако ќе се преклопи.Поединците кои често патуваат сметаат дека е поволно ако велосипедот што се преклопува е лесен за носење и транспорт.Лесните преклопни велосипеди често се прават со лесни материјали како што се јаглеродни влакна и алуминиум.

Тип на гума

Приближно 8% од цената на велосипедот што се преклопува оди на неговиот тип гума.Како такви, тркалата и гумите на вашиот велосипед генерално ја кажуваат вашата брзина и квалитет на возење.Така, добар пар гуми би ви овозможил брзо возење без да се загрози удобноста и држењето на телото. Во меѓувреме, изборот на големината на гумата исто така прави голема разлика.Гумите наменети за издржливост се потешки во споредба со гумите што апсорбираат енергија.Повеќето производители на велосипеди за преклопување се грижат за различни типови на гуми.

Седло

5% од цената на вашиот велосипед оди на седиштето на вашиот велосипед.И ако сакате да го возите вашиот велосипед на виткање неколку часа, пронајдете седло што е удобно и погодно за вас.

Некои влошки за седишта опфаќаат подлога од кадифен или спартански тип.Сепак, не сите седла со густа пена обезбедуваат удобност за секого.Во меѓувреме, ќе треба да ја изберете совршената големина и ширина за вашето седло, пошироко или потесно.

Дополнително, нашите преклопни велосипеди EWIG имаат суспензија под седлото, што додава поголема удобност на вашето возење, особено кога патиштата имаат повеќе нерамнини од вообичаеното.

Систем за сопирање, менување брзини, погонски склоп и преклопни зглобови

Повеќето почетници (па дури и искусни велосипедисти) го занемаруваа системот за сопирање.Имајте на ум дека ефикасниот систем за сопирање ви овозможува да го забрзате вашето возење, давајќи ви доволно доверба дека можете да застанете кога и да ви треба.Можете да изберете од странично влечење со двојна вртење, линеарно повлекување (или V-сопирачки), механички диск сопирачки и хидраулични диск сопирачки.

Што се однесува до технологијата за менување брзини, најмодернапреклопни велосипедиимплементирајте ја оваа функција.Оваа компонента ви овозможува ефикасно да педалите и да возите велосипед без оглед на површината на теренот.Со системот за менување брзини, можете брзо и прецизно да менувате брзини.

Клучните компоненти на погонската спрега ги вклучуваат педалите, рачките, синџирите, запчаниците и менувачот.

Квалитетниот преклопен велосипед е типично приспособлив, издржлив, удобен за возење и лесно преклопен.Бидејќи главната продажна точка на велосипедот на преклоп е неговата преклопливост, работ на некои велосипеди е времето потребно за целосно да се вклопи во неговата компактна форма.

дознајте повеќе за производите на Ewig

carbon fiber electric folding bike
https://www.ewigbike.com/carbon-frame-electric-mountain-bike-27-5-inch-with-fork-suspension-e3-ewig-product/

Прочитајте повеќе вести


Време на објавување: Мар-19-2022 година