A thyhet lehtë fibra e karbonit |EWIG

Fibra karboni është një material i përbërë.Ai përbëhet nga tonelata tufa të vogla fibrash të mbajtura së bashku me një epoksi. Fibra e karbonit është shumë e fortë kur shtrihet ose përkulet, por e dobët kur ngjesh ose ekspozohet ndaj goditjeve të larta (p.sh. një shufër fibër karboni është jashtëzakonisht e vështirë për t'u përkulur, por do të plasaritet lehtë nëse goditet me çekiç).Duke marrë parasysh se akornizë me fibër karbonimund të mbajë peshën e një kalorësi plus të gjitha forcat që shton një kalorës (të cilat mund të kalojnë disa herë peshën e tyre trupore) nuk është aspak e dobët.E gjithë kjo për më pak se pesha e një kornize të krahasueshme prej alumini ose çeliku.

Por disa lloje forcash -- si goditjet e mprehta -- mund të dëmtojnë fibrat dhe epoksinë duke dobësuar materialin, diçka që është më pak e mundshme me një metal.

Përveç kësaj, kur bëhet mirë, fibra e karbonit mund të jetë më e fortë se çeliku dhe mjaft e sigurt.Por kur bëhen gabimisht, përbërësit me fibër karboni mund të thyhen lehtësisht.Ndryshe nga materialet e tjera, nëse shtrëngoni shumë pjesët me fibër karboni, ato ka të ngjarë të thyhen gjatë rrugës.

A është fibra e karbonit e qëndrueshme?

Fibra e karbonit është kimikisht e qëndrueshme, rezistente ndaj korrozionit dhe nuk ndryshket.Vlen të përmendet se kompozitat e fibrave të karbonit mund të shkaktojnë korrozion galvanik kur janë në kontakt me disa metale.Ndërsa nuk do të çojë në korrozioni të dukshëm të sipërfaqes në afat të shkurtër, produktet e korrozionit shtohen dhe çojnë në dëmtime me kalimin e kohës.

A është e keqe të lini një biçikletë karboni në diell?

Fibrat e karbonit janë jashtëzakonisht të ndjeshme ndaj dritës së diellit.Pothuajse çdo ekspozim do të rrisë shumë shanset e tyre për të zhvilluar kancer të lëkurës.Asnjëherë mos lejoni që një biçikletë të jetë në rrezet e diellit direkte.

A ia vlen një biçikletë me fibër karboni?

Por pavarësisht se është më e përballueshme se kurrë,Biçikletë elektrike kineze me fibër karboniështë akoma më e shtrenjtë se shumica e alternativave të aluminit dhe çelikut.Pra, për ata që janë në kërkim të një biçiklete që nuk komprometon absolutisht asgjë në peshë, reagim apo performancë, atëherë po, fibra e karbonit do të jetë zgjidhja më e mirë e përgjithshme në shumicën e rasteve.

A çahen kornizat e karbonit?

Një e metë dizajni dhe problemet me prodhimin kishin çuar në dështime të papritura katastrofike gjatë kalërimit.Karboni nuk krijon çarje të vogla të cilat mund të dështojnë më vonë si një kornizë çeliku ose aliazh, për nga natyra e tij që është një material i përbërë.

Procesi i fibrës së karbonit është kompleks, dhe forca lidhet me modulin e pëlhurës së karbonit dhe procesin e formimit dhe trashësinë.Në përgjithësi,kornizë karboni e një fabrikenuk është e lehtë për t'u thyer, dhe karakteristikat e kornizës së karbonit mund të përballojnë presionin e sipërfaqes, por nuk mund t'i rezistojnë pikës.Prandaj, nëse korniza e karbonit bie në tokë, në thelb do të ketë vetëm llak, dhe nëse goditet maja e gurit, do të ketë rrezik thyerjeje, por në përgjithësi do të jetë më e fortë se korniza e përgjithshme e aluminit.

Pse fibrat e karbonit thyhen lehtësisht?

Tubi i fibrës së karbonit nuk është i lehtë për t'u thyer, që nuk do të thotë se nuk do të thyhet.Kërkesat për përdorim industrial të tubave me fibër karboni janë përgjithësisht më të larta se ato për përdorim të përditshëm, dhe probabiliteti i thyerjes është gjithashtu më i lartë.Fuqia e gjeneruar nga pajisjet industriale është shumë më e lartë se fuqia e duarve tona.Nëse nuk jeni të kujdesshëm, tubi i fibrës së karbonit mund të fshihet plotësisht.Thyerja e tubit të fibrës së karbonit lidhet me një defekt të vetin dhe gjithashtu me ngarkesën që tejkalon shumë ngarkesën.

Tubi i fibrës së karbonit është bërë nga prepreg fibër karboni, dhe vetë prepreg fibër karboni ka frikë nga shpimi nga objektet e mprehta.Përbërësit e prepreg-it të fibrave të karbonit janë fijet e fibrave të karbonit dhe materialet e rrëshirës.Fortësia e vetë rrëshirës nuk është e lartë.Thelbi i shpimit është të marrësh presion të madh në një zonë të vogël.Prandaj, kur tubi me fibër karboni ndeshet me një objekt më të mprehtë, do të ketë shkëputje.

Për më tepër, rezistenca ndaj konsumit të tubit të fibrës së karbonit nuk është e lartë, dhe fërkimi lokal afatgjatë do të shkaktojë konsum të tepruar.Pasi të jetë i stresuar, do të thyhet gjithashtu.

Kornizat e biçikletave me fibra karboni po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara në treg pasi ato bëhen më të disponueshme dhe janë të shkëlqyera për ata me buxhet.

Këto biçikleta janë bërë nga një përzierje midis fibrave të karbonit dhe rrëshirës, ​​dhe ato janë të njohura për forcën dhe qëndrueshmërinë e tyre.Sidoqoftë, mund të pyesni veten se sa do të zgjasë një biçikletë me fibër karboni?Sidomos në krahasim me një biçikletë metalike më tradicionale?

Gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të shpenzoni para për një biçikletë të re për të zbuluar se ajo nuk qëndron me kalimin e kohës siç e kishit menduar.Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të bëni kërkimin tuaj përpara se të vazhdoni dhe të merrni një vendim.

Fatmirësisht, ne do t'ju armatosim me të gjithë informacionin që ju nevojitet për të marrë një vendim të mirë.Në këtë artikull, mund të mësoni më shumë për jetëgjatësinë e një biçiklete me fibër karboni dhe se si ato janë në gjendje t'i rezistojnë provës së kohës.

Biçikleta me fibër karboninuk do të thyhet lehtë për shkak të materialeve të forta që përdoren për prodhimin e tyre.Biçikletat me fibër karboni po zhvillohen dhe përmirësohen vazhdimisht me kalimin e kohës, dhe përparimet teknike në thurje dhe epoksi po ndodhin për të siguruar që materialet me cilësi më të lartë të përdoren për t'i bërë ato.Këto korniza biçikletash janë projektuar dhe ndërtuar në një mënyrë që garanton se ka forcë në zonat e kornizës ku nevojitet më shumë.Pra, karboni mund të përdoret patjetër për të bërë një kornizë biçiklete shumë të qëndrueshme që nuk do të thyhet lehtë.

Përveç kësaj, kornizat e biçikletave me fibër karboni në fakt janë vërtetuar se kanë performancë më të mirë se aliazhi në testimin laboratorik dhe ju mund të merrni një sërë biçikletash me fibër karboni që kanë rezistencë të madhe ndaj ndikimit.

Në fakt, gabimet dhe thyerjet më të mëdha që ndodhin në biçikletat me kornizë karboni nuk kanë të bëjnë fare me biçikletën dhe shumica e tyre janë për shkak të gabimit të përdoruesit.Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të kujdeseni dhe të mirëmbani siç duhet biçikletën tuaj.

mësoni më shumë rreth produkteve Ewig

https://www.youtube.com/watch?v=tzmVeZt-tZc&list=PL9N9eKcwXhb040mFdIWfT0fWfO4Irf9AX&index=5
https://www.ewigbike.com/carbon-frame-electric-mountain-bike-27-5-inch-with-fork-suspension-e3-ewig-product/

Lexoni më shumë lajme


Koha e postimit: Dhjetor-25-2021