E faʻafefea ona faia uila uila ma aisea ua latou taugata ai | EWIG

O le mea tele o le a vaʻaia e le tele o tagata tiʻetiʻe fou pe a vaʻai i uila uila o latou tau e sili atu nai lo se faʻatusatusaga alumini uila. O le faiga o le faia o se uila uila e sili atu ona faigata nai lo le faia o se uila mai uʻamea paipa, ma le tele o na mea taua i le tau o carbon uila.

BK: "O le eseesega tele i le va o le uʻamea uila ma le carbon fibre uila o loʻo i le faiga gaosiina. Faatasi ai ma se uila uamea, tubes ua ueloina faatasi. O na tubes e masani ona faʻatau pe fausiaina, ona toeititi lava o le tuʻufaʻatasia o na vaega faʻatasi i totonu o se faʻavaʻa.

“I le carbon carbon, e matua 'eseʻese lava. O alava karaponi e moni lava o alava, e pei o ie. Ua faʻateʻaina i latou i se paʻu. E masani lava, e te amata i se laupepa o le "muaʻi muaʻi" poʻo le muaʻi faʻafouina carbon alava ua uma ona i ai le resin i totonu. O i latou eo mai i se tele tele o ituaiga faʻalagolago i uiga e te manaʻo ai. Atonu e tasi lau laupepa e faʻamasani i ai filo i le tulimanu e 45 tikeri, tasi i le 0-tikeri, poʻo le tasi e i ai ni tikeri e 90 tikeri e lalaga faʻatasi ai ma le tikeri e 0 tikeri. O na filo lalaga fausiaina lena masani lalaga carbon vaʻai foliga tagata mafaufau pe a latou mafaufauina carbon alava.

"E filifilia e le gaosi oloa uma lava latou te manaʻo ai mai le uila. Atonu latou te mananaʻo ia leaga i le tasi nofoaga, sili atu usitaʻia i le isi, ma latou faʻafesoʻotaʻia lena mea i le mea e taʻu o le 'faʻatulagaina taimi faʻatulagaina.' Ina ia maua ni manaʻoga manaʻomia, e manaʻomia le tuʻuina o alava i se nofoaga faʻapitoa, i se faʻatonuga faʻapitoa, ma i se faʻapitoa auala.

“E i ai le tele tele o mafaufauga e alu i le mea e alu i ai vaega taʻitasi, ma e faia uma i le lima. O se uila atonu o le a i ai le fiaselau o tagata taʻitasi o le carbon fiber na tuʻuina i totonu o se mamanu e se tagata moni. O se aofaiga tele o le tau o le carbon fiber bike e sau mai le lima galue e alu i ai. O mamanu lava latou e taugata foʻi. E sefulu afe o tala e tatala ai se ata e tasi, ma e te manaʻomia se tasi mo fausaga tetele uma ma ata o loʻo e faia.

“Ona alu lea o le mea atoa i totonu o le ogaumu ma faʻamaloloina. O le taimi lena e tupu ai le tali atu o vailaʻau e faʻamaʻaina ai le ato atoa ma faʻasolosolo mai ai na vaega taʻitasi ma galulue faʻatasi.

“E matua leai lava se auala e faʻatino ai atoa le gaioiga. O le mea moni, e i ai tagata o loʻo galulue ai, ae o le tele o soʻoga carbon uila uila ma vaega o loʻo i fafo o loʻo faʻatulagaina lava e se tagata o loʻo faʻaputuina nei vaega o alava faʻatasi i le lima. ”


Taimi Post: Ian-16-2021