E malepe gofie alava kaponi |EWIG

O le alava carbon o se mea tu'ufa'atasi.E aofia ai tone o fusi laiti o alava o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma se epoxy. E malosi tele alava kaponi pe a faʻaloloa pe punou, ae vaivai pe a faʻapipiʻi pe faʻaalia i le teʻi maualuga (faʻataʻitaʻiga o le paʻu kaponi e matua faigata lava ona punou, ae o le a taʻe. faigofie pe a ta i le samala).Manatu afaavaa alava kaponie mafai ona lagolagoina le mamafa o se tagata tiʻetiʻe faʻatasi ai ma malosiaga uma e faʻaopoopoina e se tagata tiʻetiʻe (lea e mafai ona sili atu i le tele o taimi o le mamafa o le tino) e le o se mea vaivai.O nei mea uma mo le itiiti ifo nai lo le mamafa o se fa'atusa alumini po'o se fa'avaa u'amea.

Ae o nisi ituaiga o malosi - e pei o aʻafiaga mataʻutia - e mafai ona faʻaleagaina alava ma faʻavaivaia epoxy le mea, o se mea e itiiti ifo i se uʻamea.

E le gata i lea, pe a faʻalelei, e mafai ona sili atu le malosi nai lo le sila ma le saogalemu.Ae a sese le faiga, e faigofie lava ona malepe vaega o le carbon-fiber.E le pei o isi mea, afai e te fa'amaua tele vaega o le alava-carbon, e ono malepe i lalo o le auala.

E tumau le carbon Fiber?

O le alava kaponi e mautu i kemikolo, e le pala, ma e le elea.E taua le maitauina o mea fa'apipi'i alava kaponi e ono mafua ai le pala galvanic pe a fa'afeso'ota'i ma nisi metala.E ui o le a le ta'ita'ia ai le pala i luga ole laiga i se taimi pu'upu'u, ae fa'aopoopo mea a'a ma ta'ita'i atu i le fa'aleagaina ile taimi.

E leaga le tu'u o se pasika carbon i le la?

O alava kabone e matua maaleale lava ile la.Toeitiiti lava o so'o se fa'aaliga o le a matua fa'ateleina ai o latou avanoa e maua ai le kanesa o le pa'u.Aua ne'i faatagaina se uila e alu sa'o ile la.

E aoga le uila afi carbon fiber?

Ae e ui ina sili atu le taugofie nai lo se isi lava taimi,Saina carbon fiber uila uilae sili atu le taugata nai lo le tele o isi alumini ma uamea.Mo i latou o loʻo suʻeina se uila e leai se mea e fetuutuunai i le mamafa, tali poʻo le faʻatinoga, ioe, o le carbon fiber o le a avea ma filifiliga sili ona lelei i le tele o tulaga.

Pe ta'e faavaa kaponi?

O se faaletonu o le mamanu ma faafitauli i le gaosiga na mafua ai ona faaletonu faafuasei a o tietie.E le tupu a'e ni ta'eta'ei laiti e mafai ona pa'u mulimuli e pei o se fa'avaa u'amea po'o se fa'avaa, ona o lona natura o se mea tu'ufa'atasi.

O le faʻagasologa o le carbon fiber e faʻalavelave, ma o le malosi e fesoʻotaʻi ma le modulus o le ie carbon ma le faʻaogaina o le faʻagasologa ma le mafiafia.I se tulaga lautele, o lekaponi faavaa ose falegaosimeae le faigofie ona malepe, ma o uiga o le carbon frame e mafai ona tatalia le mamafa o luga ae le mafai ona tatalia le tulaga.O le mea lea, afai e pa'ū le faʻavaa carbon i luga o le eleele, o le a naʻo le lacquer, ma afai e lavea le pito maʻa, o le ai ai se lamatiaga o le gau, ae o le aotelega o le a sili atu le malosi nai lo le faʻavaa alumini lautele.

Aisea e faigofie ai ona malepe alava carbon?

E le faigofie ona malepe le paipa fiber carbon, e le faapea o le a le malepe.O manaʻoga mo le faʻaaogaina o fale gaosimea o paipa fiber carbon e masani ona maualuga atu nai lo mea mo le faʻaaogaina i aso uma, ma e maualuga atu foi le avanoa o le malepelepe.O le malosi e gaosia e meafaigaluega tau alamanuia e sili atu le maualuga nai lo le malosi o tatou lima.Afai e te le fa'aeteete, o le paipa alava kaponi e ono matua'i soloia.O le gau o le paipa alava kaponi e fesoʻotaʻi ma se faʻaletonu o ia lava ma faʻapea foʻi ma le uta e sili atu nai lo le uta.

O le paipa fibre carbon e faia i le carbon fiber prepreg, ma o le carbon fiber prepreg lava ia e fefe i le tuʻia e mea maʻai.O vaega o le carbon fiber prepreg o le carbon fiber strands ma resin material.O le maaa o le resini lava ia e le maualuga.O le aano o le tu'i o le mauaina lea o le mamafa tele i luga o se vaega itiiti.O le mea lea, pe a fetaui le paipa alava carbon se mea maai, O le ai ai severance.

E le gata i lea, e le maualuga le tete'e o le fa'alava fibre carbon, ma fete'ena'iga umi i le lotoifale o le a mafua ai le tele o ofu.A uma ona faʻamalosia, o le a malepe foi.

O fa'avaa pa'u uila ua fa'asolo ina lauiloa i luga o le maketi ona ua fa'ateleina avanoa, ma e lelei tele mo i latou o lo'o i ai se paketi.

O nei uila e faia mai le fefiloi i le va o fibre carbon ma resin, ma e lauiloa i lo latou malosi ma le tumau.Ae ui i lea, atonu e te mafaufau pe o le a le umi o le a tumau ai se uila afi carbon?Aemaise lava pe a faatusatusa i se uila u'amea masani?

O le mea mulimuli e te manaʻo e fai o le faʻaalu o tupe i luga o se uila fou e suʻe ai e le tumau i luga o le taimi e pei ona e mafaufau i ai.O le mea lea e taua tele ai le faia o au suʻesuʻega ae e te leʻi alu i luma ma fai se faʻaiuga.

Fa'afetai, o le a matou fa'aauupegaina oe i fa'amatalaga uma e te mana'omia e fai ai se fa'ai'uga lelei.I totonu o lenei tusiga, e mafai ona e suʻesuʻeina atili e uiga i le ola faʻamau o se uila afi carbon, ma pe faʻafefea ona mafai ona latou tu i le suega o le taimi.

uila afi kaponio le a le malepe gofie ona o mea malolosi o loʻo faʻaaogaina e fai ai.O lo'o fa'aauau pea ona atia'e ma fa'aleleia pasika alava kaponi a'o fa'agasolo pea le taimi, ma o lo'o fa'agasolo fa'atekinolosi i le lalaga ma le epoxy ina ia mautinoa o lo'o fa'aogaina mea e sili ona lelei e fai ai.O nei faʻavaa uila ua mamanuina ma fausia i se auala e faʻamautinoa ai o loʻo i ai le malosi i totonu o vaega faʻavaa e sili ona manaʻomia.O lea la, e mautinoa lava e mafai ona fa'aoga le carbon e fai ai se fa'avaa uila umi tele e le faigofie ona malepe.

E fa'apea fo'i, o fa'avaa pa'u uila kaponi ua fa'amaonia moni lava e sili atu le fa'aogaina i su'ega a le fale su'esu'e, ma e mafai ona e maua le tele o pa'u uila e tele a'afiaga.

O le mea moni, o le tele o mea sese ma gau e tupu i le carbon frame uila e leai lava se mea e fai i le uila, ma o le tele o na mea o loʻo i lalo i le faʻaoga sese.O le mea lea e taua tele ai le tausia lelei ma le tausia lelei o lau uila.

aoao atili e uiga i oloa Ewig

https://www.youtube.com/watch?v=tzmVeZt-tZc&list=PL9N9eKcwXhb040mFdIWfT0fWfO4Irf9AX&index=5
https://www.ewigbike.com/carbon-frame-electric-mountain-bike-27-5-inch-with-fork-suspension-e3-ewig-product/

Faitau atili tala fou


Taimi meli: Tes-25-2021