Hva er karbonfiberens styrker og svakheter | EWIG

Karbonfiber er utrolig sterk. Men gjennomsnittsforbrukeren kan ha en misforståelse om at karbonfiber ikke er sterk som stål, titan eller aluminium. Dette er ikke alltid tilfelle, men Kappius forklarer årsaken til at denne typen misforståelse har utviklet seg.

BK: “Så jeg tror at karbon kan beskrives som noe som er ekstremt sterkt og stivt. Og stort sett alle karbonsykler der ute er laget for å være sterke og stive, men du må sette stjernen der som sier 'under normale kjøreforhold.' Ja, karbonrammer er kjempebra hvis du kommer ned, klatrer, ut av salen osv. Alle egenskapene til rammen er designet for det. Men den er ikke designet for en uvanlig eller katastrofal krasj, eller for å bli kjørt inn i en garasjeport eller noe. Disse kreftene er utenfor standard bruksområde, så du designer ikke en sykkel for å se dem. Du kunne, men det ville ikke ri så bra, og det ville veie mye mer.

“Ingeniører blir bedre til å designe rammer for å være mer holdbare. Du ser det mer på terrengsykler i disse dager, hvor produsenter setter mer fokus på områder som har større påvirkning ved å endre oppsett eller fibertype for å hjelpe til med misbruk av terrengsykler. Men hvis din 700 gram sykkelramme faller over på en stolpe av tre - vel, kan den knekke fordi den ikke er designet for å gjøre det. Den er designet for å ri godt. Det store flertallet av skaden vi ser med karbonrammer, kommer fra en slags merkelig forekomst, enten det er et dårlig krasj eller et treff rammen har tatt. Det er veldig sjeldent at det kommer fra en slags produksjonsfeil. ”


Innleggstid: Jan-16-2021