er karbon bedre enn terrengsykkel i aluminium |EWIG

Bør du være forsiktig når du kjøper enterrengsykkel med karbonramme?Holder de like lenge og er de like sterke som aluminiumsrammer?Dette er spørsmål vi hører hele tiden.Det korte svaret er at begge materialene har sine fordeler og ulemper.

Den primære forskjellen mellom karbon og aluminium kommer ned til vekt og kjørekvalitet.Karbonrammer er vanligvis litt lettereenn aluminium - opptil et pund for fjellrammer.Terrengsykkel i karbonblir vibrasjoner dempet av karbon mer enn aluminium.Torsjonsstivheten er ofte større på karbonrammer enn aluminiumsrammer, selv om karbonrammer som er like stive eller stivere enn aluminiumsrammer har mindre vektfordeler.Til slutt vil kostnadene alltid være en stor faktor.Aluminiumsrammer er nesten alltid rimeligere.

Det finnes ikke noe som heter "bedre".Hvert materiale og konstruksjon har forskjellige fordeler og ulemper. Den største fordelen med karbon er at styrke- og bøyningsegenskapene kan manipuleres av oppsettet og er ikke så avhengige av materialets egenskaper som det er med metaller.

Hvorfor for de fleste ryttere er karbon synonymt med det beste: ønskelig, bemerkelsesverdig lett og, selvfølgelig, ekstremt høy ytelse.La sjekke nedenfor.

1. Karbonfiber terrengsykkeler utrolig stiv, superlett og er et godt valg. Det gir deg en fordel når du sykler i bratt terreng.Det er mindre tyngdekraft og friksjon å håndtere for rytteren.Standard terrengsykler er konstruert med bredere rør for å absorbere støt mer effektivt i tilfelle en ulykke.Dette legger til den store vekten på sykkelen som en karbontype unngår.

2. Komfort er en subjektiv faktor.Karbon terrengsyklerkan ha høy grad av stivhet, men de har evnen til å redusere vibrasjoner.Dette øker komforten ved å kjøre i dem, mer for veirammer.VårEWIG karbon terrengsykkeler konstruert for å være stiv i noen retninger og fleksibel i andre, noe som resulterer i en medgjørlig og jevn tur.

3. Du bør tenke på prisene.Når du snakker om karbonkomposittsykler, er du allerede sikker på at de er veldig dyre. Du lurer til og med på om det er verdt å betale de ekstra tusen eller to for enkarbon sykkeldet er bare et halvt kilo lettere enn en aluminiumssykkel.Men det er lett å forstå hvorfor det er mer kostbart gitt den arbeidskrevende produksjonsprosessen og spesialiserte maskineri det innebærer.

Men hva med terrengsykkel med aluminiumsramme?Er det bedre enn karbon?Vennligst sjekk nedenfor

1. Sykkelrammer i aluminium er det mest populære valget innen terrengsykler.fordi de er billigere, spesielt sammenlignet med karbonsykler.Vekten er relativt lett og har beholdt sin design gjennom årene. En sykkel med 6061 aluminiumsramme, for eksempel, er rustbestandig, noe som gjør den lite vedlikehold som er ideell for mange syklister.Selv om legering har den laveste styrken blant andre typer, kompenserer den litt ved å bruke en tykkere vegg på sykkelrammen.Det som er bra er at å gjøre det ikke legger for mye vekt på sykkelen som helhet. Men den er fortsatt tungere enn karbon.

2. Ut ifra utseende har produksjonen av aluminiumssykler også blitt god nok til å produsere sykler som ligner mye på sine karbon-motstykker.Hydroforming lar produsenter forme aluminiumsrammer til jevne aerodynamiske former.Sømløse sveiser kan legge til det jevne utseendet, noe som gjør at noen nye aluminiumsrammer nesten ikke kan skilles fra karbon på avstand.

3. Stivhet påvirker følelsen av en tur, og gir stabilitet ved sprint og klatring.Varierende stivhetsnivåer er ideelle for ulike typer ryttere.Delvis på grunn av deres tykkere rørvegger, er sykkelrammer i aluminium ofte stivere enn sykkelrammer laget av andre materialer.Dette kan gi en ubehagelig tur hvis du er en terrengsyklist, fordi aluminiumsrammer gir mindre enn andre når du sykler i humpete eller steinete terreng.Denne stivheten kan imidlertid gi en fordel for racing- og tursyklister, fordi den lave svaiingen til en stiv aluminiumsramme gir mer stabilitet, og muligens mer fart, når de spurter.

4. Prisen på aluminiumsrammer er fortsatt relativt rimelig.På grunn av deres holdbarhet, rustmotstand, stabilitet og lave vekt, kan aluminiumsrammer dekke behovene til en rekke ryttere.Selv om fordelene med en aluminiumsramme kanskje ikke kan sammenlignes med fordelene til noen titan- og karbonfibersykler, er rammer laget med aluminium vesentlig rimeligere.Velavrundede, lette og rimelige sykkelrammer i aluminium er ideelle for ryttere på alle nivåer av ekspertise.

Endelig

Mange materialer brukes i konstruksjonen av moderne sykkelrammer, og hver har sine fordeler og ulemper. Formålet med denne artikkelen er å fremheve de forskjellige egenskapene til disse materialene.Styrke, stivhet, vekt og pris er hovedtrekkene som utforskes her, men kjørestil og ryttervekt er også viktige faktorer å vurdere når du velger. Hvis du vil sammenligne, ta en prøvetur og se hva som føles bra.Husk at mye av avgjørelsen om sykkelrammematerialet kommer ned til passform, følelse og personlige preferanser.Uansett sykkelmateriale du velger, er det viktige at du kommer deg ut og sykler!

https://www.ewigbike.com/cheapest-carbon-fiber-mountain-bike-29er-carbon-fiber-frame-mtb-bicycle-39-speed-x6-ewig-product/

Innleggstid: Jul-02-2021